Het Servalpension / Serval Hotel van Wildcatsfarm is sindskort geopend. U kunt nu ook uw servals laten logeren. Bel Wildcatsfarm om te reserveren! 06-34398681

Servals in het Servalpension liggen lekker in hun hangmatjes

U kunt uw Serval bij Wildcatsfarm laten voor een aantal weken tijdens uw vakantie of andere gebeurtenissen in het Servalpension. Wildcatsfarm zal uw Serval rust bieden en goede voeding naar keuze. Medische checks zijn ook mogelijk.

Servals zijn nogal rechtlijnig, zij houden niet van veranderingen. Bij Wildcatsfarm proberen we de Serval een rustig verblijf zonder veranderingen te geven.

Reist u met de Serval naar het Servalpension, vergeet dan niet om de papieren mee te nemen, waarop staat dat het dier in gevangenschap is geboren.

Met een Serval naar het buitenland

Er zijn wettelijke regels voor als u met een huisdier (zo ook een Serval) gaat reizen, de grens over, dus bijvoorbeeld van Nederland naar België of naar Duitsland. Op de site van het LICG staan uptodate regels! Maar als uw Serval een Rabies vaccinatie moet krijgen, kan dit gevaarlijk zijn! Kijk in onze Kennisbank.

Als u (binnen Nederland) uw Serval meeneemt in de auto, adviseert Wildcatsfarm het volgende:

  • laat uw Serval chippen!!!
  • laat nakijken of de chip geregistreerd is
  • Tag uw Serval
  • laat hem niet los door de auto lopen
  • neem altijd de papieren mee (CITES)

Als u reist zonder de papieren en u wordt onderweg aangehouden, kan de Serval in beslag worden genomen en in uiterste gevallen zelfs worden afgemaakt

Chip

Een chip is verplicht als u uw Serval meeneemt de Nederlandse grens over. Maar ook raadt Wildcatsfarm aan om élk huisdier te chippen want dan kan deze altijd terug getraceerd worden naar de eigenaar.

Tegenwoordig zijn alle Serval kittens die Wildcatsfarm verlaten, gechipt.

De chip moet geregistreerd zijn, dit wordt nog vaak vergeten. U kunt dit checken op www.chipnummer.nl.

Lees meer over chippen, registreren en Taggen in onze Kennisbank