Op dit moment (29-4-2023) beschikbaar. Klik om te bekijken:

2 Serval kittens van Caesar ’23

Onze Serval kittens worden enkele dagen na de geboorte al gewend aan mensen. Dit doen we omdat ze nog een wild instinct hebben. Wij stoppen er zeer veel tijd in om de kittens tam te maken. Ook raken ze bij ons gewend aan kinderen en andere katten. Als je ze niet went aan andere dieren dan zien ze deze later als prooi.

Wennen aan kinderen

Wanneer mogen ze naar een nieuw baasje?

Daar zijn geen wettelijke eisen voor. Wij proberen de serval kittens vanaf 2 weken al te plaatsen. Op 2 weken leeftijd is het hechtingsproces volop bezig. We merken dat de serval kittens zich sterk aan ons gaan hechten naarmate de weken vorderen. Op een gegeven moment kan het kitten niet meer naar een nieuw baasje, of zal dan een ongelukkig leven tegemoet gaan. De hechting is veel sterker bij servals dan bij gewone katten of honden.

Elke paar uur flesje bijvoeren
Knuffelen

De kittens worden bij ons regelmatig ontwormd en ontvlooid. Elk kitten is gechipt en geregistreerd. Indien het kitten oud genoeg is dan laten wij het vaccineren.

U krijgt bij de aankoop het volgende mee:

  • Koopcontract
  • Geboortecertificaat (ivm CITES)
  • Vaccinatieboekje
  • Kittenpakket met o.a. voeding voor de eerste periode
  • Ontworming
  • Toegang tot onze Kennisbank waar uitgebreide informatie en filmpjes op staan, deze Kennisbank wordt steeds ge-update.

Wilt u zich voorbereiden op de komst van een Serval, lees dan deze info op de site van het RVSK.
Het is niet nodig om direct een buitenverblijf te hebben. Maar u dient wel de mogelijkheden te hebben (zowel de ruimte als de financien) om dit buitenverblijf te bouwen.