DE BENGAAL

De huiskat ‘de Bengaal’ is een kruising tussen de Bengaalse tijgerkat (Felis Bengalensis) en een huiskat. De Bengaalse tijgerkat wordt ook wel de Aziatische Luipaardkat genoemd en komt onder andere voor in Zuid- en Zuidoost-Aziл, India, China, Taiwan, Japan, Java en de Filipijnen .

 De bengaal  kattenras is zo gefokt dat het het uiterlijk heeft van een wilde kat en het gedrag van een huiskat.
Dit ras is ontstaan in Verigde staten in de jaren 1950 na het kruisen van de wilde Bengaalse tijgerkat met huiskatten en raskatten. Er ontstonden katten met een prachtig vlekkenpatroon. In 1983 werd bij TICA (The International Cat Assocition) het ras geregistreerd. In 1999 werd dit ras erkend door de FIFE. In de Verenigde Staten wordt er nog steeds gefokt met de bengaalse tijgerkat om dit ras te vermeerderen. Het houden van deze wilde kat is in Nederland verboden.

  Bengaalse tijgerkat

Karakter

Een Bengaal heeft vanwege zijn voorouders een  actief, nieuwsgierig en speels karakter.  Een Bengaal is slim en je kunt hem veel leren.Een Bengaal kan heel goed met andere soort katten gehouden worden.
Ook andere dieren is voor een Bengaal geen probleem.
Uiterlijk

De Bengaal heeft een geel/oranje kleur met daarbij bruine of zwarte vlekken/strepen. Er zijn twee vachtpatronen: de gemarmerde (tabby marble) en de gevlekte (tabby spotted). De vlekken van de ’tabby spotted’ noemen ze rozetten. De rozetten lijken ook sterk op die van een luipaard .